kedd

A Karácsongs TAG

Sziasztok! Igazából mostanában nézegettem a statisztikát, meg az ilyesmiket, és sikerült pár kivételes dolgot észrevennem. Oké, nem igazán csípi mindenki az új regényt. Ezzel nincs is semmi bajom, hiszen publikusan öncélú. Másrészt viszont, régen volt valami vicces, vagy csak fura bejegyzés, amire rápakolhattam volna az Other taget, és még sokan néztétek a régi TAG-et, amit nem is értek. Sebaj, gondoltam, akkor most csinálok egy újat. Legyünk kedvesek így karácsony táján az olvasókkal. Öhm, igen. Bele is vágtam volna, hogy valami hangulatos után kutassak, de ez tulajdonképpen sehogy sem sikerült. Az internet nem áll az én oldalamon. Nagyon nem. Így, egy mindenki által siratott pillanatban rájöttem, igen, nekem kell egyet csinálni. Éljen.


A TAG lényege, hogy végre olyan kihívást okozzon, amiben nem kell minden karácsonyi albumot oda-vissza ismerni, sőt, nem is kellenek ide azok. Meg tudjuk mi ezt csinálni fals Bob Dylanek nélkül is. Tehát, a TAG-készítői tapasztalataim hiánya miatt írnék pár instrukciót.

 - A kérdéssort bárki kitöltheti, akinek csak megtetszik!
 - A kitöltetlen verziót itt találod, ha úgy döntesz te is kipróbálod, aminek mellesleg nagyon örülnék. 
 - Kérlek ne karácsonyi dalokkal töltsd ki az egészet!
 - Kérlek vakard elő a kreativitásod!
 - Ha lehet, említs meg, mint szerzőt, a holdfény úgysem mutat rosszul emellett a béna TAG-név mellett. (WORSTEVER)

Vágjunk is bele a hihetetlenül nagy kalandba, ami a kecsesség miatt nem 24 pontot tartalmaz, mert tudjátok karácsony. Ünnepek, meg minden. 


1. Az adventi várakozás négy hétig tart, ehhez híven mondj egy általad kedvelt dalt, aminek a címe négy szóból áll!
The Band - This Wheel's on Fire
Ezt Bob barátunk írta a bandának, és ez a cucc rohadt jó. Felejthetetlen.

2. A képzeletbeli karácsonyfád csúcsdíszére egy különleges dalt kell helyezned. Melyiket választod, és miért?
The Beatles - A Day in the Life
Remélem nem kell sokat magyaráznom ennek a dalnak a zsenialitásán. Nagyon nem véletlen, hogy ez a kedvencem kinda.

3. Mondj egy számot, amit 24 napon át képes lennél hallgatni!
The Band - The Last Waltz theme
Öhm, ez egy instrumentális csoda, és olyan szinten nem tudom kiverni e fejemből, hogy az már beteges. Imádom ezt a kis melódiát.

4. A télapó sok meglepetéssel készül mindenki számára, és szívhez szóló ajándékokat ad mindenkinek. Melyik az a dal, amelyikre ilyen ajándékként tekintesz az életedben?
Keith Moon - Do Me Good
Csak semmi röhögés, de Kitc az én hősöm. Nélküle más ember lennék. Ironikus, hogy ez a dal a világ legrosszabb szóló albumáról van...

5. Ugyan nem sokszor, de néha mégis hullik a hó az ünnepek alatt. Ha tehetnéd, öntelten melyik számot dobnád rá az egész városra az égből, amit szerinted mindenkinek hallania kellene?
Bob Dylan - Sara
Most mondhatnám Bob bármelyik értelmes, világmegváltó dalát, de minek, ha már megírta az univerzum leggyönyörűbb szerelmes dalát? És ezt úgy mondom, hogy hallottam én már a Layla-t, az Oh my Love-ot, és a Something-et is.

6. A karácsonyi menü különleges ételeket tartalmaz, amiket esetleg nem minden nap engedhet meg magának az ember. Melyik az a dal, amit ritkán hallgatsz meg, de mégis nagyon szereted?
Yann Tiersen - Comptine d'un autre été, l'après-midi
Csak ámulni és bámulni tudok, amikor meghallgatom. Csodálatos zene. 

7. A szeretet ünnepe ugyan nem az ajándékozásról szól, de mindenki örömmel lepi meg szeretteit. Melyik dalt adnád az édesanyádnak díszcsomagolásban?
Elton John - Your Song
Hát, ezen biztosan nevetne, de szerintem fején találtam a szöget.

8. Ugyan karácsonykor kicsit mindenki elnéző a környezetével, de te mégis melyik dallal üzennél a haragosaidnak?
Bob Dylan - Ballad of a Thin Man
Aki ismeri Dylant, annak nem is kell magyarázni. De imádom a babámmal karöltve szidni a prolikat.

9. A télapó szánját bátor, fékezhetetlen rénszarvasok húzzák, és egy csapatként segítik a mikulást. De Rudolf, kiemelkedik közülük. Mondj egy olyan dalt, ami hozzá hasonlóan jobban sikerült, mint az album, amibe tartozik.
Bob Dylan - Lay, Lady, Lay
No igen, a Nashville Skyline nem a mester legjobb albuma, de az egy nagy kedvencem. Igazából mindenkinek, mert fantasztikus. Kicsit Johnny Cash-es, de éppen ezért olyan egyedi.

10. A hóemberek télen kint integetnek az ablakon, de senki sem játszhat velük örökké. Mindenkinek meg esik a szíve rajtuk, és legszívesebben bevinné magához. Melyik az a szám, ami egy olyan emberről szól, akit szívesen átölelnél?
The Band - Stage Fright
Megbabusgatnám szegény fiút a lámpalázzal. Nekem aztán annyiszor énekelhetne, ahányszor csak akar.

11. A karácsonyfa alatt rengeteg ajándék sorakozik. Vannak szépen, és kicsit rosszul csomagoltak is. Mondj egy dalt, aminek az első, szörnyű benyomása után a kedvenceddé vált!
The Beatles - Long, long, long
Először gyűlöltem George visítozását, de ma az egyik kedvenc beatles dalom.

12.  A családi sütögetés az egyik legkedveltebb program az ünnepek alatt. Sok olyan édesség születik ilyenkor, ami mindenkinek kedves. Melyik az a dal, amit te a családoddal közösen szeretsz?
Piramis - Kóbor angyal
Egy, a családom nem tud angolul. Kettő, semmilyen nyelven nem tudnak. Három, imádom Révész Sanyikát.

13. Ebben az időszakban rengeteg rokonnal találkozunk, esetleg olyanokkal is, akikről régóta egy szót sem hallottunk. Mondj egy dalt, amit már régóta nem hallottál, de most mégis előkerült!
Del Shannon - Runaway
Régen nagyon bele voltam szerelmesedve, és ma reggel rátaláltam, és nem értem miért raktam a polcra. Tök jó kis Rock 'n' Roll dalocska.

14. A karácsony elengedhetetlen kelléke a fagyöngy, ami kivételes emlékeket teremtett. Ha egy ilyen szépség alatt találnád magad, szemben a szerelmeddel melyik dal szólalna meg először a fejedben?
The Kinks - You Really Got Me
Ezt a valóságban nem tudom hogyan fejezném ki, de valószínűleg így éreznék.

15. A kellemes pihenést, és a meghitt hangulathoz rengeteg apróság tartozik, ettől függetlenül néha egy színről máris eszünkbe jut ez az időszak. Válasz egy dalt, aminek a címében egy olyan szín szerepel, ami ilyen.
Jefferson Airplane - White Rabbit
A nyulat nem látja senki. A fehér igenis karácsonyi. Vagy annak kéne lennie.

16. Ugyan a mesés, jóságos lények ellepik a téli történeteket, azért akadnak gonosz teremtmények is, mint a krampuszok. Mondj egy dalt, ami rossz emlékeket kelt benned!
The Beach Boys - Wouldn't it Be Nice
Nem, nem lenne nice. Utálom a beachboypfst.

17. Az ünnepek alatt a legtöbb amerikai államban kórusok alakulnak, amik házról házra járnak, és énekelnek. Cserébe nem is kérnek csak némi pudingot. Ha te is összefoghatnál a barátaiddal, melyik éneket választanátok, amivel körbejárnátok a várost?
The Band - Christmas Must Be Tonight
Ez egy rockos feldolgozás lenne full basszussal, és mandolinnal. Veretnénk.

18.  Végezetül, az ünnepek békességében nem feledkezhetünk meg a körülöttünk forgó zavaros világról. Milyen dallamokkal tudnád lenyugtatni az egész földet?
John Lennon - Imagine
Ez egy standard.

Köszönöm, hogy elolvastátok. Számomra rettenetesen kínos volt kitölteni, de azért remélem ti örömötöket nyertétek benne, és sokan ki fogják még csinálni. Kellemes ünnepeket!
Share:

2 megjegyzés:

  1. Megyek, megcsinálom, hogy örülj, nyjó?
    Amúgy is megcsinálnám, mert imádok ilyeneket kitölteni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helyes! :D Jelölj is ám meg rajta! Kíváncsi vagyok.

      Törlés

BTemplates.com

Üzemeltető: Blogger.

Labels